logo

'Deprem olacak' söylentisi halkı sokağa döktü

Edirne, Çanakkale ve Tekirdağ'da, belediye hoparlörlerinden "deprem olacak evleri boşaltın" anonsu yapıldığı yönündeki söylentiler korku ve paniğe neden odu. Sosyal medyada da hızla yayılan söylentiler üzerine Çanakkele ve Edirne kent merkezinde çok sayıda vatandaş evlerinden çıkarak park ve bahçelere akın etti.

Her iki ilin belediye başkanlığı da açıklama yaparak söylentilerin asılsız olduğunu duyurdu. Polis ekiplerinin, söylentilerin asılsız olduğunu belirterek, hırsızlık olaylarına karşı uyardığı bazı vatandaşlar evine döndü. Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde de belediye hoparlörlerinden 'Bu akşam deprem olacak evleri boşaltın' anonsu yapıldığı yönündeki söylenti vatandaşı sokağa döktü. Malkara Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Uslu, "Süne ilaçlaması için yapılan anons yanlış anlaşılmış. Çıkartılan bu söylentiyi ilçe genelindeki hoparlörlerden anonslar yaparak yalanladık" dedi. Aynı söylentinin yayıldığı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde de panik yaşandı. Çorlu Belediyesi, halkı söylentilere itibar etmemeleri konusunda uyardı.

Ege Denizi ile Kars'ta deprem

Ege Denizi Saros Körfezi'nde 4.5, Kars'ın Selim ilçesi yakınlarında 4.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü verilerine göre, merkez üssü Saros Körfezi olan 4.5 büyüklüğünde deprem oldu. Saat 6.59'da kaydedilen sarsıntı yerin 13.3 kilometre derinliğinde yaşandı. Deprem, Çanakkale şehir merkezi ve bazı ilçelerinde hafif hissedildi. Merkez üssü Kars'ın Selim ilçesine bağlı Başköy olan 4.2 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Saat 3.03'te yaşanan ve yerin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem hasara yol açmadı.

Sabah