logo

Kayıp uçakta yeni ipucu

Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’e giderken 8 Mart’ta kaybolan Malezya Havayolları uçağını arama çalışmalarına, Hint Okyanusu’nun güneyinde devam ediliyor.

Bölgedeki aramaların dördüncü gününde uçaklarla gemiler, kayıp uçağın izini bulabilmek için Hint Okyanusu’nun güneyini tarıyor. Arama 59 bin kilometre karelik bir alanı kapsıyor. Avustralya’nın başını çektiği aramalarda, son olarak Fransa’ya uydu görüntülerinde yeni biz cisme rastlandı. Malezya Ulaştırma Bakanı, Fransız yetkililerin kendilerine yeni uydu görüntülerini ulaştırdığını, bu görüntülerin ise Avustralya’daki arama ekibine iletildiğini açıkladı.

Görüntüler Toplanıyor

Çin’e ait uydu görüntülerinde, okyanusun güneyinde dün yaklaşık 22 metre uzunluğunda ve 13 metre genişliğinde bir cisim tespit edildiğini duyurulmasının ardından, bir araştırma uçağının bölgede başka cisimler de tespit ettiği belirtildi. Son gelişmeler, Avustralya’nın Perth kentinin yaklaşık 2 bin 500 kilometre güneyinde geniş bir bölgede çalışmayı sürdüren ekiplerin doğru iz üzerinde oldukları umudunu da canlandırdı.

Milli Gazete