logo

Mevlid kandilinin bu yılki teması: El-Âdil (sas)

Son Peygamber Platformu’nun öncülüğünde İstanbul Sosyal Gelişim Derneği ile İnsan ve Çevre Derneği BİNDER, Peygamber (sas) Efendimiz’in veladetine özel “El-Âdil” temalı mevlid kandili programları düzenledi.  

Hicri 1430 yılında başlatılan temalı mevlid kandili programları kapsamında bugüne kadar Peygamber Efendimizin “el-Emîn”, el-Muallim”, “el-Beşîr”, “es-Sâdık” ve “el-Mübelliğ” vasıfları günümüz insanına anlatılmaya çalışıldı.

 

İstanbul Sosyal Gelişim Derneği tarafından hazırlıkları sürdürülen “El-Âdil (sas)” temalı mevlid kandili programı hicri 12 Rebi’ül-evvel 1435, miladi 12 Ocak 2014 Pazar günü Ataşehir Mimar Sinan Camii’nde gerçekleştirildi. Programın ana konsepti “İnsanlık adaleti O’ndan öğrendi” olarak belirlendi.

Akşam namazının ardından cami görevlilerinin sala vermesiyle başlayacak programda yatsı namazı öncesi Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç, “İslam’da Adalet Fikri ve Âdil Olmanın Önemi” konulu bir konuşma icra etti.

Mukaddimesini Arslan Özdemir’in yaptığı programda, Necmeddin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Orhan Çeker, “Peygamberimizin el-Âdil Vasfı ve Adalet” konulu bir konuşma yaptı.

Programda, Kur’an tilavetinde dünya birinciliği bulunan Riva Merkez Camii İmam Hatibi Mehmet Bilir, Fatih Yeni Camii İmam Hatibi Ferruh Muştuer ve hafız kâri Mansur Sağır katılımcılara Kur’an ziyafeti verdi.

Ara duasını Ataşehir Müftüsü Muharrem Bilgiç’in yaptığı programda Mimar Sinan Camii İmam Hatibi Yunus Balcıoğlu Mevlid-i Şerif’ten tevhid bahrini, Üsküdar Valide-i Cedid Cami Müezzini Ahmet Uzunoğlu ise veladet bahrini okudu. Programda ayrıca çocuk kâri Emirhan Ergin Mevlid-i Şerif’in dua bahrini seslendirdi.  

Gülnuş Tasavvuf Musikisi Korosu’nun ilahi dinletilerinin yanı sıra koro halinde ilk kez seslendirdiği Mevlidi Şerif’in “merhaba bahri”nin de yer aldığı mevlid kandili programı, dünyanın farklı yerlerinden “8 Milyar Salavât-ı Şerife” çağrısına icabet edenlerce okunan salavât-ı şerifelerin kabulü niyazıyla Üsküdar Mehmed Zâhid Kotku Camii İmam Hatibi Yahya Özkul’un yaptığı duayla sona erdi.

 

İKİNCİ PROGRAM FATİH ŞEHZADEBAŞI CAMİİ’NDE

İstanbul’un tarihî ilçelerinden Fatih’teki Şehzadebaşı Camii’nde hicri 12 Rebi’ül-evvel 1435, miladi 12 Ocak 2014 Pazar günü yatsı namazını müteakiben icra edilen mevlid kandili programının hazırlıkları ise İnsan ve Çevre Derneği BİNDER tarafından yapıldı.

Programda salavat-ı şerife korosu, çocuk hafızlardan Kur’an ziyafeti, Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi Öğretim Görevlisi Fatih Koca ve ekibinin icra ettiği ilahi dinletisi yer alacak.

Peygamber Efendimizin El-Âdil vasfını Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Harun Savut’un anlattığı program, mevlid kandili akşamına kadar devam edecek “8 Milyar Salavât-ı Şerife” çağrısına icabet edenlerce okunan salavât-ı şerifelerin kabulü niyazıyla yapılan dua ile sona erdi.

 

EL-ÂDİL.ORG YAYINDA

Peygamber Efendimiz’in veladeti vesilesiyle hicri 1435 yılına özel olarak hazırlanan El-Âdil etkinliğinin web sitesi www.eladil.org’da, adalet kavramıyla ilgili özlü bilgiler ile 40 ayet ve 40 hadis bölümleri yer almaktadır.  


AKRA FM