logo

Salgın virüs tanıdık çıktı

Türkiye'yi vuran grip salgınına, geçen yıllarda da görülen H3N2 virüsü yol açıyor. H1N1 virüsüne bağışıklık oluştuğu için, diğer virüsün baskın hale geldiğini belirten uzmanlar, "Bilindik bir virüs, paniğe gerek yok" diyor
 
Sağlık Bakanlığı, son dönemde salgın haline gelen grip vakalarına ilişkin bir açıklama yaparak, "Bu bilinen bir grip virüsü, endişe edecek bir durum yok" dedi. Sağlık Bakanlığı, bu yılki grip vakalarının tek sorumlusunun H3N2 virüsü olmadığını, ancak son haftalarda bu virüsün domuz gribi yani H1N1 virüsüne göre daha baskın olduğunu açıkladı. Grip sezonunun başlarında her iki virüs tipine de rastlanırken son hafta sadece H3N2 virüsü saptandı. Sağlık Bakanlığı'nın Haftalık İnfluenza (Grip) Sürveyans Raporu'na göre, Türkiye'de 2013- 2014 grip sezonunda ilk grip virüsü 43. haftada, yani 22 Ekim'de tespit edildi. 51. hafta itibariyle çalışılan numunelerdeki influenza pozitiflik yüzdesi, önceki haftalara göre artmaya devam ederek yüzde 36'ya ulaştı. Rapora göre, H3N2 grip virüsü, diğer virüs tiplerine göre bu sezon daha fazla görüldü, Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de en çok tespit edilen grip virüsü bu oldu. 
 
Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun internet sitesinden gripten korunma yollarıyla ilgili bilgilere ulaşılabilir.
 
Sabah