logo

Obez çocuğa, ‘kilo verebilirsin’ deyin

Obez çocuğun uygulanan tedaviye erken ve olumlu yanıt verebilmesi için 'İstersen kilo verebilirsin' gibi olumlu cümlelerle motive edip, psikolojik olarak kilo verebileceğine inandırılması gerektiği bildirildi 

Prof. Dr. Mehmet Emre Atabek, fiziksel ve ruhsal sorunlara neden olan obezitenin vücutta aşırı yağ depolanmasıyla ortaya çıkan enerji metabolizması bozukluğu olduğunu söyledi.

Mevcut tedavi yaklaşımlarının yanı sıra  motivasyon yetersizliğinde sorunun çözümünün zorlaştığını belirten Atabek, psikolojik olarak kendisini iyi hisseden çocuğun daha hızlı kilo vermesinin sağlanabileceğini ifade etti.

Çocuğun, "evet kilo verebilirsin" gibi olumlu cümlelerle motive edilebileceğini anlatan Atabek, "Çocuğa, gelecekte kilo vermeyi başardığında neler yapacağı sorularak, sağlıklı bir hayat tarzı zihninde canlandırılabilir. Kilo vermeye başladığında planlanan hedeflerine ulaşmakta olduğumuzu söylemek ona 'aferin' demek, doğru yolda ilerlememizi sağlayabilir" dedi.

Kısa süreli kilo alımları olsa bile çocuğun arzu ettiği kilolara ulaşacağını düşünmesini sağlamanın engelleri aşmasını kolaylaştırabileceğini dile getiren Prof. Dr. Atabek, evde, okulda ya da çantasında hedeflediği kiloları hatırlatacak işaretler, semboller, objeler ya da notların faydalı olabileceğini aktardı.