logo

2 bin köy yolu kapandı

Kar nedeniyle doğu ve kuzey illerinde 2 bine yakın köy yolu kapandı. Karabük, Zonguldak, Kastamonu ve Iğdır'ın bazı ilçelerinde okullar bugün tatil.

Kara kış, Karadeniz ve Doğu Anadolu'yu felç etti. Yurt genelinde 2 bine yakın köyün yolu kapanırken, Zonguldak, Kastamonu ve Karabük'ün ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Doğu Anadolu'da Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Bitlis ile Karadeniz bölgesinde Artvin, Rize, Bayburt, Bartın, Gümüşhane'de kapanan köy yollarının sayısı 2 bine ulaştı. Hakkâri ve Van'da kar yağışı nedeniyle ulaşım güçlükle sağlandı. Rize'de Karadeniz sahil yolunun Gündoğdu Bozukkale mevkisinde toprak kayması meydana geldi. Kayseri'de Erciyes yolu kapandı. Zonguldak'ta okullar bugün bir gün tatil edilirken, hamile ve engelli kamu çalışanları da idari izinli sayıldı. Ereğli limanında demirli bulunan Tanzanya bandıralı, kuru yük gemisi, fırtına nedeniyle karaya oturdu. Kastamonu'nun Pınarbaşı ilçesi ile Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi. Karabük'te de Safranbolu, Eflani, Eskipazar ve Ovacık ilçelerinde okullar tatil edildi. Iğdır'da ise Kervansaray ve Tuzluca ilçesine bağlı köy okulları bir gün tatil edildi.

Meteoroloji, yarın yeni soğuk hava dalgasıyla birlikte sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde hissedilir derecede azalacağını bildirdi. Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Hatay, Elazığ ve Tokat'ta yağış bekleniyor. Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Sabah