logo

MEC Vakfı’nın kurban organizasyonun ilk safhası tamamlandı

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı’nın sekizincisini düzenlediği uluslararası kurban organizasyonu kapsamında, Endonezyalı yüzbine yakın gerçek ihtiyaç sahibi aileye ulaştırılmak üzere kurbanlıkların kesimi, paketlenmesi ve şoklanması safhaları tamamlandı. MEC Vakfı tarafından, “Binlerce mü’minin kurban ibadetini layıkıyla yerine getirmesine vesile olmanın sevincini bir kez daha yaşamaktayız” açıklaması yapıldı.

Avustralya merkezli faaliyetlerini sürdüren Mahmud Es’ad Coşan (MEC) Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Vakfımız aylar önce başlayan 8. uluslararası kurban organizasyonu çalışmalarının en önemli aşaması olan ibadet kısmı, bayram süresince kurbanlıkların kesilmesiyle tamamlanmış oldu. 19 kişiden oluşan bir ekiple yönetilen kesimler, Avustralya’dan dünyanın birçok ülkesine helal et ihraç etme lisansına sahip yüksek standartlardaki 2 mezbahanede gerçekleştirildi. Kesim süreci, vakfımızın yetkililerinin yanı sıra Endonezya Sağlık Bakanlığı ile helal sertifika kuruluşu görevlileri tarafından da denetlendi. Binlerce hayırseverin vekâletini alıp kurbanlarının kesimini üstlenen vakfımız, vekâlet alma ve kurbanlıkların kesiminden oluşan ilk iki görevi başarıyla ve layıkıyla eksiksiz bir şekilde yerine getirmenin huzurunu yaşamaktadır” denildi.

Kurban sahiplerinin isimlerinin, besmele eşliğinde kesimhanede MEC Vakfı görevlileri tarafından tek tek okunduğunun ve tekbirler getirildiğinin vurgulandığı açıklamada, “Kurban etlerinin, dinlendirilmelerinin ardından eşit oranda parçalara ayrılması, paketlenmesi ve şoklanması işlemleri tamamlandı. Kurban etlerinin Endonezya'daki gerçek ihtiyaç sahibi yüzbine yakın aileye ilk elden ulaştırılması için çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir. Tüm vekâlet sahibi hayırsever dostlarımızın kurban ibadetlerinin kabulünü niyaz eder, kurtuluşa vesile olmasını dileriz” ifadesine yer verildi.

STANDARTLARI YÜKSELTİYOR

Mahmud Es’ad Coşan Vakfı, düzenlediği kurban organizasyonları kapsamında, dünyanın farklı ülkelerinden vekalet gönderen hayırseverlerin kurbanlarını Avustralya’da kesip Endonezyalı gerçek ihtiyaç sahibi yüzbinlerce aileye ilk elden ulaştırıyor.  

MEC Vakfı, sağlıklı ve semiz kurbanlıkların Avustralya’da özenle seçilmesinden helal tescilli modern tesislerde İslami usullere göre kesilmesine, etlerin eşit parçalara ayrılarak paketlenmesinden soğuk hava deposunda muhafazasına, soğuk zincir ihmal edilmeden gemiyle Endonezya’ya ulaştırılmasından yılda bir kez et yeme imkânına sahip gerçek ihtiyaç sahiplerinin itinayla tespit edilmesine ve kupon dağıtılmasına, izdiham olmadan güler yüzle dağıtımın yapılmasından resmi makamlara detaylı raporların sunulmasına kadar her aşamayı titizlikle planlayarak ve uygulayarak “uluslararası kurban organizasyonu” standartlarını yükseltiyor.