logo

Bulgaristan, Türkiye sınırına duvar örme kararı aldı

Artan sığınmacı akını nedeniyle olağanüstü oturumla toplanan Bulgaristan hükümeti, Türkiye sınırında 30 kilometrelik duvar inşasına derhal başlama kararı aldı. Bakanlar Kurulu'nun 3 saat süren oturumunun ardından düzenlenen basın toplantısında, sınırdaki güvenlik önlemlerinin artırılacağı bildirildi.

Bulgaristan'a sığınmacı akınının Türkiye sınırından geldiğini kaydeden İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev, "Eğer sığınmacı akınını yönetemezsek, tüm toplumsal alanlara yansıyacak bir insani kriz gelebilir" dedi. Yovçev, ayrıca suç şebekeleri ve terörist örgütler tehdidinin de artabileceği uyarısı yaptı.

İçişleri Bakanı Yovçev, ülkeye yıl başından bu yana gelen sığınmacı sayısının 6 bin 445 olduğunu, bunların 4 bin 444'ünün de Suriyeli olduğunu ifade etti.

Hükümetin uygulamaya karar verdiği önlemler arasında, ülkeye kaçak yolla giren ve "şüpheli" oldukları değerlendirilen sığınmacıların kapalı barınma merkezlerinde gözetim altında tutulması da yer alıyor. Sınır boyunca koruma güvenlik önlemleri de azami düzeye çıkarılacak. 

Dünya