logo

Kurban yasaklarına dikkat

Trabzon Müftülüğü, Kurban Bayramı öncesinde kurban kesim fiyatları ve şartlarıyla ilgili alınan kararları açıkladı. Buna göre, kesim ücreti büyükbaş hayvanlar için 250, küçükbaş hayvanlar için 40 lira olarak belirlendi.

Hayvanların iç organlarını herhangi önlem almadan sokağa bırakan veya toprağa gömenlere 24 bin lira para cezası uygulanacağı bildirildi. Hayvanların ürkütmeden, en az acı çekecek şekilde, ehliyetli kişiler tarafından kesilmesi gerektiği belirtilerek, buna uymayanların da 8 bin 763 lira para cezasına çarptırılacağı kaydedildi.

Kurban fiyatları...

Türkiye genelinde bu sene kurban fiyatlarının geçen seneye göre fazla bir artış göstermesi beklenmiyor. Pazar fiyatları büyükbaş için 4 bin ila 15 bin TL; küçükbaşlar için 500 ila 1000 TL arasında olacak. Marketlerdeki fiyatlar büyükbaşlar için 7’de 1 hisse olarak satılıyor ve 675-695 TL arasında değişiyor. Küçükbaş fiyatları da 575 ila 690 TL arasında değişim gösteriyor. Yurtiçine bağış yapacaklar için fiyatlar da 400 TL ila 700 TL arasında değişiyor.

Milliyet