logo

Akdeniz’de mülteci trajedisi: 130 ölü

Libya’dan yola çıkan bir mülteci teknesi İtalya’nın Lampedusa Adası açıklarında alev alıp battı. Teknedeki en az 130 kişi öldü. Ölenler arasında çok sayıda kadın ve çocuğun olduğu belirtildi

İtalya’nın Lampedusa adası açıklarında batan mülteci teknesinde en az 130 kişi hayatını kaybetti. İtalyan yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yaklaşık 500 mültecinin bulunduğu teknedeki 200 kişinin ise kayıp olduğu belirtildi. Lampedusa Belediye Başkanı Giusi Nicolini ölenlerin arasında çok sayıda kadın ve çocuk bulunduğunu ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Libya’dan yola çıkan teknede, Avrupa’ya kaçmaya çalışan Somalili ve Eritre vatandaşlarını bulunuyordu. 20 metre uzunluğundaki tekne, kıyıya 1 kilometreden az bir mesafe kala battı. Mültecilerin kıyıdakilerin dikkatini çekmek için battaniye yaktığını belirten İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, “Yangın çıktığında geminin batacağına dair endişelenmişler ve herkes bir tarafa yığılmış. Bu da teknenin batmasına neden oldu” dedi.  

Görevliler bile ağladı

Kazazedelere ilk müdahale, adanın yakınında bulunan ve çığlıkları duyan tekne sahipleri tarafından yapıldı.Kurtarılan mülteciler şok içinde karaya çıkmaya çalışırken, bazı kurtarma görevlileri ise gördükleri manzara karşısında gözyaşlarını tutamadı.  150 kişinin kurtarıldığı açıklanırken ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.

Milliyet