logo

Anne babalar dikkat!

Kayseri İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, bir araştırma şirketinin verilerine dayanarak, bir babanın çocuğu için günde sadece 6 dakika ayırdığını söyledi. Çocuk için 6 dakikalık sürenin yetersizliğine dikkat çeken Mustafa Aydın, bunun sonucunun çok ağır olduğunu belirtti. Aydın, "Bir baba çocuğu ile 6 dakika ilgileniyorsa bu çocuğun uyuşturucuya başlaması, internette bazı zararlı sitelere girmesi önlenemez." dedi. Aydın, uyuşturucu bağımlısı gençlerin genel olarak aile yapısına bakıldığında sorunlu ve ilgisiz ailelerin ortaya çıktığına işaret etti.

"Gençlerimizi korumak, vatandaşımızı korumak için aralıksız olarak eğitim faaliyetleri ve operasyonlar yapıyoruz." diyen Mustafa Aydın, uyuşturucuya alışan gençlerin genelde ilgisiz ailelerden çıktığını hatırlattı. 

Aydın, anne ve babasından ilgi görmeyen çocukların farklı yerlere yöneldiğini dile getirerek, şu bilgileri verdi: "Bugün internette uyuşturucuyu teşvik eden, intiharı teşvik eden, öven birçok site olduğunu görüyoruz. Anne ve babasından ilgi görmeyen çocuk ya uyuşturucuya başlıyor yada sanal alemde istenmeyen bazı sitelerde, istenmeyen psikolojik noktada sorunlar yaşamasına neden oluyor. Anne ve babalarımız özellikle internetin zararlı etkilerinden korunma adına, çocuklarımızı uyuşturucu ve sigaradan korumak için mutlaka çocuklarına yeterli ilgi göstermelidir."

a haber