logo

Ramazan sonrası için beslenme önerileri

Uzmanlar, Ramazan ayındaki beslenme alışkanlıklarının bayramda aniden değiştirilmesinin, ciddi sağlık sorunlara yol açabileceği uyarısında bulundu.
Ramazan'ın sona ermesine kısa bir süre kala vatandaşları bayram ve sonrasında yemeklerde aşırıya kaçmamalarını isteyen uzmanlar, bu süreçte aşırı yemenin başta kalp krizi ve şeker hastalığı olmak üzere birçok rahatsızlığa sebebiyet verebileceğini kaydetti.

uzmanlar, dikkat etmesi gereken hususları şöyle sıraladı: Havaların sıcak olması nedeniyle su tüketiminize özen gösteriniz. Bol miktarda sıvı alınması vücut sıvı ve elektrolit dengesinin korunmasına yardımcı olacaktır. Çay ve kahve gibi içecekleri aşırı tüketmeyin. Bunların yerine su, soda, ayran veya meyve suyu içmeyi tercih edin. Uyku düzeninize dikkat edin. Her gün aynı saatlerde ve en az 6-8 saat uyuyun, uykusuz kalmaktan kaçının. Aşırı şeker tüketiminden uzak durun. Çok fazla çikolata, baklava gibi şekerli ürünler ve yağlı besinler almayın. Bayramın ilk günleri mümkün olduğu kadar hafif besinler tüketin. Kahvaltıya özen gösterin."