logo

Yaz yağmuru sele döndü

Rize'de önceki gün etkili olan şiddetli yağış nedeniyle merkeze bağlı Kömürcüler köyündeki dere, suyun taşıdığı odun parçalarının köprüyü tıkaması sonucu taştı.

Birçok ev ve işyerini su basarken, bölgeye hemen sivil savunma ekipleri ve iş makineleri gönderildi. Tıkanan köprü iş makineleriyle açılırken, vatandaşlar da ev ve işyerlerini basan suları tahliye etmeye çalıştı. Rize Valisi Nurullah Çakır, yağmurların yoğun olarak yaşandığı bir dönem olduğuna dikkat çekerek, vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı. 

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde önceki gün akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle meydana gelen selde, çok sayıda evi su bastı. Sanayi Mahallesi'nde mahsur kalan vatandaşları, Doğubayazıt Belediyesi ve arama kurtarma ekipleri kurtardı. Doğubayazıt Ortadirek köyü mevkiinde aşırı yağış nedeniyle karayolu trafiğe kapandı. 
Ordu'da meydana gelen sağanağın etkili olduğu Fatsa, Kabataş, Aybastı, Gölköy, Gürgentepe, Korgan ve Çatalpınar ilçelerinde, çeşitli kurumlara ait 38 iş makinesiyle yol açma çalışmaları sürüyor. Hasar tespit çalışmalarının devam ettiği ilçelere aktarılmak üzere Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca 500 bin lira acil yardım ödeneği gönderildi. Kabataş Kaymakamı Bekir Demir, ilçenin büyük bölümünde ciddi hasarlar oluştuğunu, heyelan riskine karşı ilçedeki 15 evin geçici olarak boşaltıldığını söyleyerek, ilk belirlemelere zararın yaklaşık 10 milyon lira olduğunu söyledi. 

Sabah