logo

Sosyal Medya İnsanları Yalnızlaştırıyor

Doç.Dr.Derya Tellan, "Kişilerarası, yüz yüze iletişim, sosyal medyanın sunduğu sanallıktan reel hayata geçmek açısından çok daha anlamlıdır."

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Derya Tellan, "Kişilerarası, yüz yüze iletişim, sosyal medyanın sunduğu sanallıktan reel hayata geçmek açısından çok daha anlamlıdır. Sosyal medya insanları kalabalıklar içerisinde yalnızlaştırıyor." dedi.

Tellan, "Yeni iletişim teknolojileri dediğimizde aklımıza hemen sosyal medya gelmektedir. Hemen hemen herkes sosyal medya ile haşır neşir. Bir şekilde çevresinde olup bitenleri sosyal medya aracılığıyla izlemeyi tercih ediyor.Birçok sosyal ağ, gençlerin temel iletişim aracına dönüşmüş bulunuyor. Bu tür bir eğilim, elbette yeni medyanın sunduğu olanaklar açısından olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Ancak, unutulmamalıdır ki kişilerarası, yüz yüze iletişim, sosyal medyanın sunduğu sanallıktan reel hayata geçmek açısından çok daha anlamlıdır. Sosyal medya insanları kalabalıklar içerisinde yalnızlaştırıyor. Bu yüzden dengeli ve bilinçli kullanmak gerekmektedir." diye konuştu.