logo

Meteoroloji uyardı! Kar geliyor

Soğuk havanın gece sıcaklıklarını etkilemesi, perşembe günü sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da sıcaklıkların yarın en yüksek 8-10 derece arasında olacağı tahmin ediliyor.
PERŞEMBE GÜNÜ SICAKLIK SIFIRIN ALTINA DÜŞECEK
Çarşamba gününden itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle Edirne ve Kırklareli'de karla karışık yağmur bekleniyor, perşembe günü ise Trakya'da kar yağışı öngörülüyor.
Soğuk havanın gece sıcaklıklarını etkilemesi, perşembe günü sıcaklıkların sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.
Sivas-Kayseri Karayolu, kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandı. Sivas'ta iki gündür etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiliyor. Sivas-Kayseri Karayolu'nun, Kovalı Kavşağı ile Hanlı arasındaki bölümünde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi. Öte yandan Divriği-Arapgir Karayolu'nda da ulaşımın sağlanamadığı belirtildi. Yolların açılması için karla mücadele ekiplerinin çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.
Sivas-Malatya Karayolu'nun Yağdonduran Geçidi ile Sivas-Tokat Karayolu'nun Çamlıbel Geçidi mevkisinde zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmiyor.
Bu arada, Sivas'ı ilçelere ve çevre illere bağlayan karayollarında, buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.
Trafik ekipleri, sürücüleri zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Malatya'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 76 köy yolu ulaşıma kapandı. Alınan bilgiye göre, merkez, Arapgir ve Doğanyol'a bağlı 2, Hekimhan ve Kuluncak'ta 16, Pütürge'de 11, Kale'de 9, Yazıhan ve Yeşilyurt'ta 6, Arguvan'da 4, Akçadağ ve Darende'de 1 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi'nin 24 karla mücadele ekibi, iş makineleriyle kapalı bin 62 kilometrelik köy yolunu açmak için çalışma yürütüyor.
Sivas'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle 206 köy yolu ulaşıma kapandı.Alınan bilgiye göre, dün öğle saatlerinde başlayan ve etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle merkeze ve 16 ilçeye bağlı 206 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.
İl Özel İdaresi ve kaymakamlıkların koordinasyonunda 300 kişilik 17 karla mücadele ekibi, kapalı köy yollarını açmak için çalışma yürütüyor.

Milli Gazete