logo

TSE, Kamerun'da hizmete hazırlanıyor

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Hulusi Şentürk, Kamerun'daki araç muayenesinden, akaryakıt istasyonu denetimlerine kadar tüm hizmetlerin TSE tarafından verilmesi için ön mutabakat sağlandığını söyledi.
Şentürk, "Türk iş adamları bugün ciddi pazarlarda iş yapıyorlar. Afrika'nın çöllerinden Kanada'ya, Uzakdoğu'ya kadar ellerinde çantaları ile çeşitli bağlantılar yapabiliyorlar. Tüm dünya krizle boğuşurken Türk ekonomisinin büyümesi, iş adamlarımızın küresel pazarlarda yeni alanlara girerek elde ettiği başarılar sayesindedir" dedi.
Türkiye'de standardizasyon konusunda yeterli bilinçlendirme yapılamadığını ancak gelişmiş ülkelerin tümünde standardizasyon stratejileri olduğunu ifade eden Şentürk, "Ülkemizde ne yazık ki standardizasyon konusunda bırakın stratejik belge hazırlamayı bu konuda oluşmuş ortak bir politika bile bulunmamakta. Önümüzdeki süreçte standartlara dayalı üretimleri gerçekleştirmeyen ülkeler hızlı bir şekilde dünya pazarlarında küçülecek, standartlara dayalı üretimleri gerçekleştirenler ise büyüyecektir" diye konuştu.