logo

Polonya'da artık helal et yasak!

Polonya Yüksek Mahkemesi, hayvanların boğazlarından kesilerek kesilmesini yasakladı ancak AB üyesi olması sebebiyle kararın sembolik kalması bekleniyor.
Polonya Yüksek Mahkemesi, hayvanların boğazlarından kesilerek kurban edilmesini yasakladığını açıkladı ancak Avrupa Birliği bu tür hayvan kesimine izin veriyor. 
Yıl başından itibaren yürürlüğe girecek olan yasanın sembolük olduğu söylendi. Zira 27 Avrupa Birliği üyesi ülkeler içerisinde helal gıdanın üretimi ve dağıtımını kısıtlayacak herhangi bir yasak bulunmuyor. 
Polonya Tarım Bakanı Stanislaw Kalemba yaptığı açıklamada "Yasağın 1 Ocak'tan itibaren yürürlükte olacağına şüphe yok" diye konuştu. 
2004 yılı Mayıs ayında Avrupa Birliği'ne üye olan Polonya'nın üyelik sebebiyle hayvanların helal kesimini yasallaştırdığı biliniyor daha öncesinde 1997 yılında Polonya, hayvanların boğazlarından kesilerek kurban edilmesini yasaklamıştı. 
38 milyonluk Polonya'da çoğunluğu Katolikler oluşturuyor. Ülkedeki Müslümanların ve Yahudilerin karara tepki vermesi bekleniyor.