logo

'İklim değişikliğine karşı ortak hareket edelim'

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, bütün ülkelerin iklim değişikliğinin etkileriyle başetmek zorunda olduğunu, bunun için ülkelerin bireysel politikalarının yeterli olmadığını, kolektif şekilde hareket edilmesi gerektiğini belirtti.
Bakan Yılmaz, İklim Yatırım Fonları Ortaklık Forumu'nun açılışında yaptığı konuşmada, iklim değişikliğinin ekosistemi ve insan hayatını bütün dünyada tehdit etmeye başladığını, bunun etkisinin farklı şekillerde her yerde duyulduğunu söyledi.
Yakın gelecekte pek çok ülkede iklim değişikliğinin çevre, insan sağlığı, ekonomik ve sosyal yaşam üzerinde, fizik altyapı konusunda önemli yükler getireceğine işaret eden Yılmaz, "Aslında hepimiz iklim değişikliği etkilerini aşırı hava koşulları, mesela sel, kuraklık gibi etkinliklerde gördük. Bunun için de hızlı ve çok iyi koordine edilmiş bir eyleme ihtiyaç var" dedi.
Bu güçlüklerin ancak küresel bir perspektifle, tüm ülkelerin katılımıyla aşılabileceğine dikkati çeken Yılmaz, "Bütün ülkeler iklim değişikliğinin etkisiyle başetmek zorunda. Hepimiz şunu kabul etmeliyiz ki, bireysel ülkelerin politikaları yeterli değil. Ülkeler kolektif şekilde hareket etmeli, her ülke kendine düşen payı yerine getirmeli. Küresel, finansal krize rağmen, siyasi ve diğer çalkantılara rağmen, hepimiz bu önceliği bütün dünya için vurgulamaya devam etmeliyiz" diye konuştu.

Dünya