logo

Helal gıda Antalya’da masaya yatırılacak

'İslam Ülkeleri Standardları ve Metroloji Enstitüsü (SMIIC) 2012 Forumu' ile helal gıda konusu Antalya'da masaya yatırılacak. 8-9 Kasım günlerini kapsayacak foruma 57 İslam ülkesinden 150'ye yakın uzman katılacak ve helal gıda konusunda sunum yapacak.
İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) bağlı bir enstitü olan ve merkezi İstanbul'da bulunan SMIIC tarafından organize edilen forum; standardizasyon, akreditasyon ve metroloji alanlarından temsilci ile uzmanları bir araya getirecek. Etkinlikte yapılacak sunumlarda İİT'ye üye devletlerin standartlarının yanı sıra akreditasyon ve metroloji uyumunun ekonomik kalkınma ile ticaret adına önemi anlatılacak. Sürdürülebilir kalkınma için alt yapı kalitesinin arttırılması, uluslararası ticarete tam katılım ve çok taraflı ticaret sisteminin teknik gerekliliklerini yerine getirebilmek için atılması gereken adımlar değerlendirilecek.

İİT, 4 kıtaya yayılan 57 üye ülkesiyle Birleşmiş Milletlerin ardından en büyük ikinci hükümetlerarası kuruluş. Teşkilata bağlı bir kuruluş olan SMIIC İslam ülkeleri arasında standartların uyumlaştırılması ve yenilerinin ortaya koyulmasına imkân tanıyor. Üye devletlerde standartları uyumlaştırarak ticaretin önünde yer alan teknik engellerin kaldırılmasına yardımcı olmayı ve böylelikle bu devletlerarasındaki ticareti geliştirmeyi amaçlıyor.