logo

'Hızlı kesin, hayvanı incitmeyin'

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, "Kurbanlıklara eziyet edilmemesi uyarısında bulunarak, ''Kesim işlemi hayvanı en az incitecek şekilde yapılmalı. Mümkün olduğu kadar bu iş, ehil birisi tarafından keskin bir bıçakla, hayvanı en seri şekilde keserek, onun kanını akıtmak suretiyle gerçekleştirilmeli'' dedi.

Müftü Arslan, yaptığı açıklamada, kurbanın Allah'a yaklaşmak inancıyla gerçekleştirilen bir ibadet olduğunu belirtti. İnsanlık tarihi boyunca hemen hemen bütün dinlerde kurban uygulamasının olduğunu ifade eden Arslan, şekil ve amaç yönüyle aralarında farklılık yaşandığını söyledi.

Kurbanın bir hayvanı keserek, onun kanını akıtarak yerine getirilen bir ibadet olduğunu ifade eden Arslan, ''Bu kesim işlemi hayvanı en az incitecek şekilde yapılmalı. Mümkün olduğu kadar bu iş, ehil birisi tarafından keskin bir bıçakla, hayvanı en seri şekilde keserek, onun kanını akıtmak suretiyle gerçekleştirilmeli. Kurbanın üzülmesi, insanın kabul etmeyeceği şekilde kesilmesi doğru değil'' dedi. Kurban keserken hayvana eziyet edilmemesi gerektiğini vurgulayan Arslan, insanların kurbana eziyet vermemek için bazı yöntemler geliştirdiğini belirtti.

Millî Gazete