logo

Bedelli için yaş düşsün talebi

Bedelli askerlik için başvurular 15 Haziran’da sona eriyor. Bazı yükümlüler 30 yaş şartının 27’ye düşürülmesi için talepte bulundu
Askerlik Kanunu’nda yapılan değişiklikle 30 bin TL karşılığında bedelli askerlik yapılabileceği uygulamasının son 10 gününe girilirken, bedelli talep eden askerlik yükümlüleri son temaslarını gerçekleştirerek, yaşın düşürülmesine yönelik taleplerini ilgili makamlara iletmeyi sürdürüyor.
Son 10 güne girilirken sadece 28 bine yakın yükümlünün başvurduğu belirtilen bedelli askerlik uygulaması için 30 yaş sınırının 27’ye çekilmesini talep eden yükümlüler geçtiğimiz hafta bazı milletvekilleri ile bir araya geldi. 30 yaşından gün almış askerlik yükümlüleri 30 bin TL karşılığında askerlikten muaf tutuluyor. Düzenleme için son başvuru tarihi 15 Haziran olarak belirlenmişti.
Bedelli başvuruları 28 binde kaldı
5.5 aylık süre içinde sadece 28 bin yükümlünün uygulamadan yararlanmak için başvuru yaptığına dikkati çeken yükümlüler, yaşın azaltılması durumunda başvuru sayısının 100 bine ulaşabileceğine işaret etti. Yükümlüler, bu durumda devletin kasasına girecek ekonomik getirinin de artacağını işaret ediyor.
Milliyet