logo

Tek bir mektup ile İngiltere vizesi alınabilenecek

Türkiye ile karşılıklı ticaret ve yatırım ilişkilerini artırmayı amaçlayan İngiltere, iş dünyasının yıllardır dile getirdiği sorunların en başında yer alan vize konusunda Türkiye’ye kolaylaştırma paketi hazırladı.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı Ekonomi ve Konsolosluklar Genel Direktörü Barbara Woodward, “Türkiye ile aramızdaki ekonomik ilişkilerin gelişmesini çok istiyoruz. Son yıllarda bunu başardık. Ancak nasıl daha da geliştirirz diye baktığımızda, karşımıza vize konusu çıktı. hazırladığımız Türkiye’ye özel paketle, İngiltere konsolosluklarındaki İngiltere Ticaret ve Yatırım Ajansı’na (United Kingdom Trade and Investment Agency-UKTI) önceden kayıt yaptıran şirketlerin çalışanlarına tek bir mektup ve parmak iziyle vize vereceğiz” dedi.

Akademisyen, doktor avukat ve savcılar için paket yolda

İngiltere vize kolaylaştırma paketinin şimdilik sadece iş dünyasına yönelik olduğunu belirten Barbara Woodward, akademisyenler, doktorlar, avukatlar, savcılar ve belediyelerin yöneticileri gibi farklı meslek gruplarını da kapsayan yeni bir paket üzerinde daha çalıştıklarını söyledi.

Hürriyet