logo

‘Enflasyonun mayıstaki düşüş miktarı önemli’

Merkez Bankası, kısa vadeli görünüm açısından enflasyonun mayıs ayında sergileyeceği düşüşün miktarının kritik önem taşıdığına dikkat çekti.

Elektrik ve doğalgaz tarifelerinde yapılan artışın nisanda tüketici enflasyonuna doğrudan etkisinin öngörüldüğü gibi 0.51 puan olduğuna işaret eden Merkez Bankası, enerji grubunun yıllık tüketici fiyatlarına katkısının ise 2.37 puana ulaştığını vurguladı.


Merkez Bankası, Nisan Ayı Fiyat Gelişmelerini açıkladı. Nisanda tüketici fiyatlarının yüzde 1.52 oranında arttığına, yıllık enflasyon yüzde 11.14’e yükseldiğine dikkat çekilen açıklamaya göre bu yükselişte elektrik ve doğal gaz tarifelerinde yapılan düzenlemeler etkili oldu.


Bunun yanı sıra, giyim fiyatlarındaki yüksek oranlı artışlara bağlı olarak temel enflasyon göstergeleri de yükseliş gösterdi. Enflasyon Raporu’nda da belirtildiği gibi, enflasyonun önümüzdeki aylarda dalgalı bir seyir izledikten sonra tekrar azalış eğilimine girmesi bekleniyor. Öte yandan, kısa vadeli görünüm açısından enflasyonun mayıs ayında sergileyeceği düşüşün miktarının kritik önem taşıdığı ifade edildi.


Milliyet