logo

İspanya’yı önce S&P sonra işsizlik vurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P) İspanya’nın uzun vadeli kredi notunu iki kademe birden indirerek A’dan ‘BBB+’ya düşürdüİspanya’da işsizlik oranı da ilk çeyrekte yüzde 24.4’e yükseldi.

Ulusal İstatistik Enstitüsü, geçen yıl son çeyrekte yüzde 22.9 olan işsizlik oranının bu yıl ilk çeyrekte yüzde 24.4’e çıktığını açıkladı. Açıklamaya göre, ocak-mart döneminde 365 bin 900 kişi daha işsiz kalırken, toplam işsiz sayısı 5.6 milyona ulaştı. 24 yaş altı İspanyolların yarısının işsiz olduğu da belirtildi.

Sorunlar ağırlaşacak’

Borç krizinin pençesindeki İspanya’nın önceki gece S&P tarafından notu kırıldı, ardından son 18 yılın en yüksek işsizlik rakamları açıklandı. S&P yaptığı açıklamada, İspanya’nın uzun vadeli kredi notunu bütçe sorunlarının zayıf ekonomisi nedeniyle muhtemelen kötüleşeceği için indirdiğini, uzun vadeli kredi notu görünümünün negatif olduğunu belirtti. İspanya’nın uzun vadeli kredi notunu bu yıl içinde ikinci kez indiren S&P, ülkenin kısa vadeli kredi notunu da ‘A-1’den ‘A-2’ye çekti.

Milliyet