logo

'Suçların yüzde 70'inin temelinde içki var'

Avustralya'nın Yeni Güney Galler (NSW) Eyaleti Emniyet Genel Müdürü Andrew Scipione, 2011 yılını değerlendirerek, özellikle Sidney'de son zamanlarda artan suç olaylarına dikkat çekti. Sidney'de en önemli problemin alkol ve buna bağlı olarak işlenen suçlar olduğunu ifade eden Scipione, ister trafik kazaları ister cinayet veya gasp olsun, işlenen her 10 suçtan 7'sinin temelinde alkolün yattığını belirtti.
NSW Emniyet Genel Müdürü Andrew Scipione şunları belirtti: "Ülkemizin en büyük problemi aşırı alkoldür. Öyle bir problem ki, hayatın her noktasında kendisini gösteriyor. Aile içi şiddette, trafikte, sokak kavgalarında ve daha sayamadığımız birçok konuda. Alkol, toplumun huzurunu bozuyor ve kabul edilmeyecek birçok olaya yol açıyor. Gençleri de, yaşlıları da etkiliyor. İstatistiklere baktığımız zaman işlenen suçların yüzde 70'den fazlasının alkol ve alkol ilişkili olaylar olduğunu görürüz. İşlenen suçlardan sonra, olay şahitleri ile gerek suçlu, gerekse mağdurlara sorduğunuzda meselelerin çoğunun alkol kaynaklı olduğunu anlıyorsunuz. Ayrıca bizim polislerimiz de görevleri sırasında içki kullanan insanların saldırısına maruz kalıyorlar." dedi.
Yetiştiği aile ortamında hiçbir şekilde alkol kullanmadığına dikkati çeken Andrew Scipione, bu tavrından dolayı zaman zaman çevresi tarafından yadırgandığını belirterek, uyuşturucu ve alkolle ilgili görüşlerini şöyle sürdürdü: "Bizler topluma örnek olmalıyız. Her yıl yaşanan facialara bakmamız lazım. Zira her yıl yüzlerce kişi ölüyor, yüzlercesi de yaralanıp, maddi zarara yol açıyorlar. Ailelerin dağılmasından, toplumun huzuruna kadar her şey etkileniyor. Onun için, sürekli bir şekilde, böyle konuşanların dikkatini bu istatistiklere çekiyorum. Çünkü sadece Sidney'de meydana gelen olayların yüzde 70'i alkol kaynaklı. İstatistikler bunu gösteriyor." diye konuştu.
ZamanOnline