logo

Çanakkale şehitleri için Hatay’a 2 bin fidan

ÇEKÜD, 2005 yılından bu yana Türkiye’nin dört bir tarafında sürdürdüğü ağaçlandırma çalışmalarına bir yenisini daha ekleyerek 18 Mart Çanakkale Şehitleri adına Hatay'da 2 bin fidan dikiyor.
18 Mart 2012 Pazar günü saat 15.00’te Hatay’ın Antakya İlçesi Gülderen Köyü ağaçlandırma alanında gerçekleştirilecek olan dikim töreni Şanlıurfa ve İzmir'den sonra ÇEKÜD'ün 2012 yılında gerçekleştirdiği üçüncü etkinlik olacak.
Kaşifan Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Orman Bölge Müdürlüğü işbirliği ile yapılacak programa Nergis Kültür ve Sanat Derneği, Hatay Muharip Gaziler Derneği ve Çevre Dostu Hatay'lılar destek veriyor.
ÇEKÜD ve KAŞİFAN; 18 Mart Çanakkale Savaşı şehitlerini fidan dikerek anmak üzere Hatay halkını dikime davet ediyor.
 
Çevreci bloknotlar büyük ilgi görüyor
CNR EXPO Uluslararası Fuar Merkezi'nde 18. Uluslararası İstanbul Kırtasiye, Kâğıt, Okul ve Ofis Ürünleri Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ÇEKÜD’ün fıstık çamı tohumu hediyeli çevreci bloknotlarını ilgiyle inceledi.
Kurulduğu günden bu yana çevre bilincini geliştirmeye yönelik projeler üreten ÇEKÜD'ün ürettiği fıstık çamı tohumu hediyeli bloknotlar 14 Mart'ta açılışı yapılan İstanbul kırtasiye, kâğıt, okul ve ofis ürünleri fuarında katılımcıların beğenisine sunuldu.
“Siz tükettikçe kök salacak”  sloganıyla hazırlanan bloknotlar sektörün ve kamuoyunun büyük ilgisini çekiyor.  Geri dönüşümlü kağıttan üretilen bloknotların içerisine birer tohum seti ve dikim tarifi gizlenmiş durumda.
Yener Zarf bu bloknotlardan elde edeceği geliri çevre faaliyetlerinde kullanılmak üzere ÇEKÜD'e bağışlayacak. 
Yazılım araç ve gereçleri, aksesuarları, okul ve ofis gereçleri gibi ürünler konusunda sadece ülkemizde yapılan ve kapılarını 18. kez açan uluslararası fuar, Yeşilköy CNR EXPO Fuar alanında 18 Mart 2012 tarihine kadar açık kalacak.