logo

Havaalanında aranma sona erecek

Havaalanında apronda uçağa binerken yapılan kontrolleri sona erdirecek sistem için çalışma başladı Türkiye'nin üç büyük havalimanı Atatürk, Sabiha Gökçen ve Adnan Menderes'te uygulanacak 'açık kapı güvenlik sistemi' için çalışmalar başladı. Çalışmalar tamamlandığında, daha önce apron kısmında uçağa binerken yapılan kontroller sona erecek. 
Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde yeni pasaport bankoları olarak bilinen nokta paravanlarla çevrildi. Bu bölümde sadece Bussines Class yolcuların geçiş yapacağı pasaport kontrol bankosu açık kaldı. THY dışındaki yabancı havayollarının yolcularının bilet işlemlerini yaptırdıktan sonra pasaport kontrolü için geldikleri kısım olan bölüm kapatıldı. Buradaki yolcular görevliler tarafından diğer pasaport kontrol noktasına yönlendirildi. 
İŞLEMLER BANKODAN 
Yurtdışına çıkış yapacak yolcular 15 Mart tarihinden itibaren Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminal girişlerinde yer alan dedektörlü kapı ile X-Ray'den geçtikten sonra biniş işlemlerini uçtukları havayolu bankosunda yapacaklar. Daha önce yolcular işlemlerini yaptıktan sonra doğrudan pasaport kontrolüne gidiyorlardı. Şimdi ise bagajlarını vererek biniş kartını alan yolcular, pasaport bankolarından hemen önce olan 22 adet dedektörlü kapının birinden geçiş yapacak. Yolcular, ABD ve Kanada uçuşları hariç başka bir aramaya girmeden uçaklarına binecek. 
SABAH