logo

Hafta sonu hava nasıl olacak?

Yoğun kar yağışı yurdun büyük bir kısmını etkilemeye devam edecek. Hafta sonu ise soğuk hava geliyor.
Meteoroloji uzmanı Halit Sivuk, "Soğuk ve yağışlı hava haftanın sonuna kadar da devam edecek gibi görünüyor. Yağışsız alanları saymak daha kolay. Kıyı Ege'de ve Akdeniz Bölgesi'nin kıyısında yağış beklenmiyor.Edirne ile birlikte Çanakkale'de yağışın olmayacağını söyleyelim. Bunun dışında tüm yurtta yağış görmek mümkün." dedi.
Cuma günü için özellikle Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz'e dikkat.
Sivuk, "Doğu Anadolu bölgesinin genelinde ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin genelinde özellikle Trabzon, Rize, Artvin, Bayburt çevrelerinde yoğun kar yağışını görmek mümkün." şeklinde konuştu.
Hafta sonu yağışlar yurdu terkedecek, yerini soğuk hava ve ayaza bırakacak.
Sivuk şunları kaydetti:
"Cumartesi ve pazar günü yağışın etkisini kaybetmesi ile birlikte soğuk hava ile karşı karşıya kalıyoruz. Özellikle cumayı cumartesiye bağlayan gece saatlerinde Başkent Ankara'da -12, İç Ege'de Kütahya-Eskişehir hattında -15, Sivasta -18 ve Erzurum'da -26 dereceye kadar düşebilecek gece sıcaklığı."
Uzmanlar, özellikle gece ve sabah erken saatleri için yurt genelinde buzlanma uyarısı yapıyor.
Hafta başında ise yağışlar, bu kez batı bölgelerden yurdumuza giriş yapacak.
Sivuk, "Özellikle Ege bölgesinin kıyı bölümlerinde Marmara bölgesinin batısında ve Batı Akdeniz'de yağışları görebileceğiz. Bu yağışların cinsi de genellikle yağmur şeklinde olacak." dedi.
TRT