logo

Bu akşam dondurucu soğuk geliyor

Kar yağışı, sıcak ve güneşli bir hafta sonu geçiren İstanbul'u da etkileyecek. Son değerlendirmelere göre İstanbul'da bu akşam kar bekleniyor. Balkanlarda görülen ve ''afet'' ilan ettiren son 120 yılın en etkili kar yağışının önümüzdeki günlerde Türkiye'yi de etkisi altına alacağı bildirildi.
Eksi 31'i gören Sırbistan'da "afet" ilan ettiren kar yağışının bu akşam Türkiye'ye ulaşması bekleniyor. 
Aralıklarla sulu kar ve kar şeklinde olacak yağış, çarşamba ve perşembe günü etkili olacak.
Bosna-Hersek'in en önemli meteoroloji uzmanlarından Jelyko Maystoroviç, Balkanlar'ı etkisi altına alan kar yağışıyla birlikte son yılların rekorunun kırıldığını belirtti.  Maystoroviç, bu yağışların etkisinin önümüzdeki birkaç gün içinde bölgede azalacağını belirterek, ''Balkanlar'ı etkisi altına alan bu soğuk ve yağışlı hava, önümüzdeki günlerde Türkiye ve Yunanistan'a doğru ilerleyecek. Bu bölgelerde de önümüzdeki günlerde yoğun kar yağışının olmasını tahmin ediyoruz'' ifadelerini kullandı.
Öte yandan Akdeniz ve Ege'de etkili olan şiddetli yağış ve fırtına, hayatı olumsuz etkiliyor. Antalya'da okullar 1 gün tatil edildi
Afyonkarahisar il merkezinde eğitime kar nedeniyle bugün ara verildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi, yağışlı havanın etkisinde bulunan Ankara'da, vatandaşları, kar yağışı ve bunun sonucunda oluşabilecek buzlanmaya karşı uyardı. Başkent'te 3 gün boyunca devam etmesi beklenen kar yağışı ve oluşabilecek buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli olmasını öneren yetkililer, kış şartlarına uygun olmayan araçlarla trafiğe çıkılmamasını istedi. 
CNNTURK