logo

Kar yağışı yurt genelinde etkili oluyor.

İstanbul'da kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı. Özellikle yüksek kesimler beyaza büründü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin araçları kar tutan yolları temizledi. Kentte birkaç gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sabaha karşı etkisini artırdı.
Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava haftanın ilk üç günü devam edecek. Çarşambaya kadar yurdun büyük bölümünde sıcaklıklar düşmeye devam edecek.
İstanbullular perşembeden itibaren ise güneşi görmeye başlayacak. Perşembe ve cumadan itibaren sıcaklıklar da artacak.
Başkent'te de hafta ortasına kadar soğuk hava etkili olacak. Gece sıcaklığı önümüzdeki üç gün -12 civarında, gündüz de -2 ve -4 düzeyinde olacak.
Ankara'da hafta ortasına kadar hafif kar yağışı bekleniyor. Çarşambaya kadar sıcaklıklar düşecek. Kentteki sıcaklıklar sıfır derecenin altında olacağı için bir hafta boyunca beyaz örtü kalkmayacak.
Türkiye genelinde hafta ortasına kadar kuzey, iç ve doğuda yağış devam edecek. Karadeniz, İç Anadolu ve Akdeniz'de yağış bekleniyor. Pazartesi ve salı günü doğuda kar yağışı daha fazla etkili oluyor. Güneydoğu Anadou'nun tamamında yoğun kar yağışı görülebilir. Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'daki vatandaşların özellikle pazartesi ve salı günü dikkatli olması gerekiyor.
Bugün en soğuk bölge İç Anadolu ve Doğu Anadolu. En soğuk illler gündüz itibariyle -3 dereceyle Kayseri, Sivas ve Ankara. Doğu bölgelerde Erzurum'da en yüksek sıcaklık -7 derece olaca
TRT