logo

Almanya Nazilere para kaptırmış

Alman istihbarat teşkilatının 2000-2006 yılları arasında 8 Türk ve 1 Yunanlı’yı öldüren 3 Nazi’ye para yardımında bulunduğu ortaya çıktı. Alman “Bild am Sonntag” gazetesi Thüringen Eyaleti Anayasayı Koruma Dairesi’nin zanlılara 2 bin Mark yolladığını yazdı. 
Buna göre, dairede çalışan bir görevli 6 Aralık’ta gizli olarak toplanan Thüringen Eyalet Meclisi Kontrol Komisyonunda verdiği ifadede gerçeği itiraf etti.
Görevli, önce teşkilatın telefon dinlemelerine Nazilerin paraya ihtiyacı olduğuna dair konuşmalarının takıldığını söyledi.
Alman Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir aşırı sağcılar tarafından öldürülen 8 Türk’ün cinayetlerinin araştırılması için Federal Meclis bünyesinde bir komisyon kurulmasını önerdi. Özdemir yazılı açıklamasında, şunları kaydetti:
“Neo nazi seri cinayetlerinin tamamen aydınlanabilmesi için acilen bir Parlamento Araştırma Komisyonu’nun kurulması büyük önem taşımaktadır. Cinayetlerin ağırlığı göz önünde bulundurulduğunda, sadece bir Parlamento Araştırma Komisyonunun elindeki olanaklarla konunun aydınlatılması mümkün görünmektedir.Yıllardır yapılan ihmallerin ardından bu cinayetleri en ince ayrıntısına kadar aydınlatmanın zamanı gelmiştir. Bizler sonuna kadar konunun takipçisi olacağız.”
MİLLİYET