|

CANLI DİNLECANLI DİNLE

uluslararası enerji ajansı Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Küresel durgunluk petrol tüketimini düşürecek
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), ağırlaşan ekonomik koşulları gerekçe göstererek 2011 ve 2012 yılı küresel petrol talebi tahminini düşürdü IEA’dan yapılan açıklamaya göre, yüksek petrol fiyatları ve küresel ekonomik koşullardaki kötüleşmenin etkisiyle bu yıl küresel petrol talebi tahmini bir önceki tahmine göre 160 bin varil azaldı

Asya ekonomileri, petrol yaptırımına karşı temkinli
Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün (OPEC) ikinci büyük petrol üreticisi İran, en fazla Çin, Hindistan, Güney Kore, Japonya ve İtalya'ya petrol ihraç ediyor. İran petrolünün önemli alıcıları arasında Türkiye, Güney Afrika ve Sri Lanka'da bulunuyor.

Petrol fiyatları başımızı ağrıtabilir
Uluslararası Enerji Ajansı Başekonomisti Fatih Birol, Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ve Irak Merkezi Yönetimi'nin tek bir doğalgaz ve petrol yasası üzerinde anlaşamaması halinde, "Petrol üretiminde çok cüzi, ufak bir artış olacaktır.

'Güneş ve rüzgarı ihraç edebilirsiniz'
Uluslararası Enerji Ajansı İcra Direktörü Fatih Birol, ülkemizde güneş enerjisi kullanımının hızlı bir biçimde arttırılmasıyla ilgili önemli destekler içeren YEKA (Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları) sürecinin başka bir fırsat daha barındırdığını belirtti.

Yenilenebilir enerji tahmini düştü
Uluslararası Enerji Ajansı, Türkiye’deki ‘yenilenebilir’ enerji potansiyelinin çok büyük olduğunu ancak finansman sıkıntıları ve lisanslama konusundaki bazı belirsizlikler nedeniyle büyüme tahminini yaklaşık yüzde 10 oranında aşağı revize etti.

Petrol Yunanistan'dan daha tehlikeli
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Fatih Birol, Avrupa Birliği'nin petrol ve gaz ithalatı faturalarının tarihinin en yüksek düzeylerine çıktığını belirterek, petrol fiyatlarındaki yüksekliğin kırılgan Avrupa ekonomisini tehdit ettiğini söyledi.

'Irak gazı Rusya’nın yarı fiyatına gelir'
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başekonomisti Fatih Birol, Irak’tan enerji ihracatının başlamasıyla Türkiye’nin Rus gazının yarı fiyatına gaz sahibi olabileceğini belirterek, “Bu durum Türkiye ekonomisinin tarihini değiştirir” diye konuştu.

Gelecekte öncelik yenilenebilir enerji ve gazın
Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), Dünya Enerji Görünümü 2017 raporunu yayınladı. Rapora göre, önümüzdeki 25 yılda dünyanın artan enerji ihtiyacı öncelikle yenilenebilir enerji ve doğalgaz ile karşılanacak.

20 yılda enerji arzına 40 trilyon dolar gerekecek
Uluslararası Enerji Ajansı raporuna göre, dünyanın enerji ihtiyacının 2035 yılına kadar karşılanabilmesi için 40 trilyon dolar yatırım gerekiyor

Dünya kömürden vazgeçmiyor
Dünyada kömür yüzde 41’lik payı ile elektrik üretiminde ilk sırada yer alıyor. Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) ve Dünya Kömür Birliği (WCA) verilerine göre,dünyada kömür yüzde 41’lik payı ile elektrik üretiminde ilk sırada yer alıyor.

Yenilenebilir enerjide yükseliş
Dünya elektrik üretiminde en büyük paya sahip olan enerji kaynağı kömür. Ancak Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) son verilerine göre, kömürü yenilenebilir enerji kaynakları takip ediyor. Yani artık dünya elektrik üretiminde en yaygın ikinci kaynak “yenilenebilir”. Yenilenebilir kaynaklar 2013’te ikinciliği doğalgazdan kaptı.

Küresel kömür talebi yavaşlayacak
Küresel kömür talebinin gelecek 5 yılda yavaşlayacağı belirtildi. Uluslararası Enerji Ajansı’nın (IEA) “2015 Orta Vadeli Kömür Piyasası Raporu”na göre, geçen 10 yılda yüzde 4,2 olan yıllık küresel kömür talebi artış hızı, 2014-2020 döneminde yüzde 0,8’e gerileyecek.

Yenilenebilir enerjide artış beklentisi
Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA), geçen yıla ilişkin kurulu güç artışlarını ve 2019-2024 dönemi küresel temiz enerji kapasite tahminlerini içeren "Yenilenebilir Enerji 2019" raporu yayımlandı.

Kaya gazından sonra sıra LNG'de
Uluslararası Enerji Ajansı(IEA), geçtiğimiz günlerde ‘2016 Dünya Enerji Görünümü Raporu’nu yayınladı. Rapora göre, doğalgaz 2040’a kadar yakıtlar arasında önemli rol oynamayı sürdürecek.