|

CANLI DİNLECANLI DİNLE

Varlık barışı Etiketli Haberler

Ana Sayfa Haber Etiketler
Yeni varlık barışında yüzde 2 vergi
Varlık Barışı bir kez daha Türkiye gündemine girdi. TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen önergeyle, yurt dışından 11. ayın sonuna kadar getirilen varlığın sadece yüzde 2’si oranında vergi tahsil edilecek.

‘Varlık barışı’ yeniden
Gurbetçinin parasını ve Türk vatandaşlarının yastıkaltında tuttuğu birikimi çekmek için daha önce iki kez çıkarılan ‘varlık barışı’ uygulaması yeniden gündemde.

Barışın tarihi 15 Nisan
Varlık Barışı'nın da içinde yer aldığı "torba kanun" tasarısı, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Varlık Barışı'nın başlangıç tarihi de 22 Nisan'dan, 15 Nisan'a çekildi. Söz konusu tasarıyla yurtdışından 20 milyar doların üzerinde kaynak girişi bekleniyor.

Varlık barışı yasalaştı
Torba Kanun Tasarısı Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. "Varlık Barışı" düzenlemesi Türk vatandaşlarının yurt dışındaki paralarını, Türkiye'ye çekmeyi amaçlıyor ve uygulamadan yararlanacaklara vergi avantajı getiriyor.

25 milyar dolar yolda
İşadamlarının yurtdışındaki para ve altın gibi varlıklarını Türkiye'ye getirmelerini sağlayacak Varlık Barışı düzenlemesi yasalaştı. Varlıklarını getirenler sadece yüzde 2 gibi küçük bir vergi ödeyecek. Örneğin 1 milyar liralık varlığını getirenin ödeyeceği vergi sadece 20 milyon TL olacak. Bu yolla 25 milyar dolar gelmesi bekleniyor.

Varlık barışı uzatılabilir
Yurtdışındaki Türkler’in paralarını getirmesi için çıkarılan varlık barışında yeni uzatma gündemde. Varlık barışı yasası çıktıktan sonra yurtdışından paralarını getirmek isteyenler için 31 Temmuz’a kadar süre verilmişti. Bu süre önümüzdeki hafta çarşamba günü doluyor. Bakanlar Kurulu’nun süreyi 3 ay uzatma yetkisi var.

Varlık Barışı'nda başvuru için son 2 gün
Gerçek ve tüzel kişilere ait olup yurt dışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılmasını amaçlayan Varlık Barışı uygulamasında başvurular için son iki gün.

Varlık Barışında Süre 3 ay uzatıldı
"Varlık Barışı" uygulamasında süre 31 Ekim 2013'e kadar uzatıldı. "Varlık Barışı" ile gerçek ve tüzel kişilere ait olup yurtdışında bulunan para, döviz, altın, menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarının ekonomiye kazandırılmasını amaçlanıyor.

50 milyar TL'lik barış
Varlık barışı kapsamında 50 milyar lirayı aşan beyanın % 98'ini döviz oluşturdu. 1 milyar TL'lik vergi tahakkuk etti.

Varlık barışında uzatma olmayacak
Bu yıl çıkarılan ‘Varlık Barışı’nda artık son günlere gelindi. 31 Ekim varlık barışında bildirim için son gün. Varlık Barışı bu yıl ilk gündeme geldiğinde süre 31 Temmuz tarihinde sona ermişti. Bakanlar Kurulu bu süreyi 3 ay uzatmıştı.

Varlık yönetim şirketleri akraba avında
Bankaların kötü kredisini alan varlık yönetim şirketleri, alacaklar için tehdide başladı. Borçlunun akrabasını arayıp "Akrabanız ödesin yoksa sizden alırız" diyor

4. Varlık barışı için komisyon aşaması tamamlandı
Yatırım ortamının iyileştirilmesine dönük işlem maliyetlerinin azaltılması, uluslararası yatırımların teşvik edilmesi, şirket kuruluş ve şube açılış işlem maliyetlerinin azaltılması ile yurtdışındaki varlıkların getirilmesini içeren varlık barışı düzenlemelerinin yer aldığı tasarı Meclis Plan Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

‘Yurtdışına özel’ varlık barışı atağı
Doların TL karşısındaki tarihi yükselişi ekonomi gündemini meşgul ederken, Maliye Bakanlığı 6 ay sonra yeni bir Varlık barışı için düğmeye bastı.

'Varlık Barışı'nda süre altı ay uzatıldı
Kamuoyunda "Varlık Barışı" olarak bilinen düzenlemenin 31 Aralık'ta biten başvuru süresi, 30 Haziran 2017'ye uzatıldı.

Ekonomi paketi Meclis'e sunuldu
TBMM’ye sunulan teklifle, varlık barışı süresi 6 ay uzuyor, yurtdışı çıkış harcı 15 liradan 50 liraya çıkarılıyor, Merkez Bankası ihtiyat akçesinin bütçeye aktarılması düzenleniyor.