İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42 Öğle13:07 İkindi16:55
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 20°C Nem %76
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
İşrak
06:42
Öğle
13:07
Giriş Yap

Hem sanal hem gerçek kimliğimiz var

01.11.2013    |

Teknoloji etrafımızı sardıkça ona olan bağımlılığımız da artıyor. Bu durum İstanbul’da yapılan bir konferansla masaya yatırıldı. Uzmanlar bu durumun artık küresel bir sorun olduğu görüşünde

Modern dünyanın hastalığı teknoloji bağımlılığı özellikle çocukları ve gençleri etkisi altına almaya devam ediyor. Türkiye’de internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 3’ü teknoloji bağımlısı. Dünya çapında ise bu ortalama yüzde 6. ABD’nin en saygın okullarından Harvard Üniversitesi’nden Pediatri Profesörü Doçent Doktor Michael Rich ve Stanford Üniversitesi’nden Profesör Doktor Elias Aboujaoude çağın hastalığı teknoloji bağımlılığını anlattı. İstanbul’da düzenlenen Uluslararası Teknoloji Bağımlılığı Kongresi’ne katılan Aboujaoude şu uyarılarda bulundu:

* İnsanların çevrimiçi ve çevrimdışı kişilikleri farklıdır. Bu iki kişilik arasındaki farklar çok yüksek olabilir. Ama internette çok fazla vakit geçirenler bir süre sonra sanal kişiliklerini normal hayattaki kişiliklerine yansıtmaya başlıyor. Bir süre sonra avatarlarına dönüşüyorlar. Bu da onları daha hassas ve çocuksu kişilere çeviriyor. Bunu sanal psikoloji olarak tanımlıyorum. Herkesin sanal bir kişiliği vardır.

* İnsanlar bilgisayarın güvenli olduğunu düşünüyor. Ancak bilgisayarda da normal hayattaki gibi tehditler var. Büyük bir koruma yok. Teknoloji bağımlılığı en az alkol veya uyuşturucu bağımlılığı kadar tehlikeli. Hatta belki de daha tehlikeli. Çünkü teknoloji her yerde ve ulaşımı çok kolay. Bu da bağımlılığın tedavisini zorlaştıran bir etken. İnternet narsisizm, ahlaksız davranışlara eğilim gibi kötü yönlerin ortaya çıkmasına zemin hazırlayarak davranışları etkiliyor.

Öğretmen ve aile önemli

* Teknoloji bağımlılığının tedavisi için ilk adım bu bağımlılığa sahip olunduğunu fark etmek. Teknoloji bağımlılığı Türkiye de dahil dünyanın her yerinde büyük problem. Küresel bir problem diyebiliriz. Bu bağımlılığın tedavisini sağlamak veya oluşmasını engellemek en fazla öğretmenler ve ailelere düşüyor. Öncelikle teknolojinin nasıl kullanılacağı okullarda öğretilmeli. Bunun eğitimi verilmeli. Aileler de çocuklarına teknoloji kullanımını doğru şekilde öğretmeli. Çocuklar ve gençler teknolojiye karşı daha savunmasızlar.

Milliyet

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler
Mehmed Zahid Kotku Sohbetler Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close