İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Akşam19:54 Yatsı21:22 İmsak04:37 Güneş06:10 İşrak06:50 Öğle13:08 İkindi16:53
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 12°C Nem %86
Türkçe
10 Şevval 1445 19 Nisan 2024 Cuma
10 Şevval 1445
İkindi
16:53
Akşam
19:54
Yatsı
21:22
İmsak
04:37
Güneş
06:10
İşrak
06:50
Öğle
13:08
Giriş Yap

İstikbal bağırsaklarındadır!

20.03.2018    |

Modern çağ hastalıkları denilen metabolik sendrom, reflü ve fazla antibiyotik kullanımının oluşturduğu tahribat, ancak probiyotik desteği ile kolayca atlatılıyor.

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Canan Karatay'ın sloganlarından biri de, “İstikbal bağırsaklarındadır!”

Karatay; "Evet. Bu yeni yüzyıl, bağırsakla kurulacak haberiniz olsun. Bağırsaklarımızda, mide de dâhil buna, 3 trilyona yakın bakteriyle birlikte yaşıyoruz. Bunlar, bize dost kaldığı sürece, birbirimize yardım ettiğimiz sürece, hastalık olmuyor. Ama dış etkenlerle, yanlış toksik şeylerle, düşman bakteriler arttığı zaman hastalıklar başlıyor. Çünkü bu dost bakteriler, aynı zamanda çok yüksek antioksidan üretiyorlar.

Aynı zamanda mikropları, virüsleri, parazitleri öldüren materyal salgılıyorlar. Yani vücut, kendini koruyor. Bir de son zamanlarda kanıtlandı ki, beyindeki mutluluk hormonu dediğimiz serotoninin yüzde 90’ını bağırsaklardaki bakteriler üretiyor. Bağırsaklarınızı düzeltirseniz, depresyon da kalmıyor. O yüzden bağışıklık sistemini güçlendirmemiz gerekiyor. Bu durum, kronik inflamasyonu önlediği için de çok önemli. Yeni yapılan bir çalışma, bağırsakların güçlendirilmesinin Parkinson’u önlediğini de kanıtladı." dedi.

Karatay, Bağırsak, gerçekten ikinci beyin mi? sorusuna; " Tabii ki öyle. Bağırsaklarımızdaki bakterileri dost olarak tutmak yaşatmak mecburiyetindeyiz, probiyotikler ve prebiyotikler bunu sağlıyor. Hep söylüyorum, yine beslenmeye geliyoruz, doğal ve sağlıklı beslenmeye! Bağırsaklarımız nasıl biliyor musunuz? Yüzeyini açtığımız zaman, bir futbol sahası büyüklüğünde. Kalın bağırsak, ince bağırsak, midemiz hepsi dâhil. Bağırsaklarımızın üzerinde de tüyler var. Bu tüyler parçalandığı zaman, bağışıklık sistemi çöktüğü için vücutta hastalıklar başlıyor.

Bir de bağırsak hücreleri parçalandığı için doğal dahi yesek, yediğimiz hiçbir şey hazmolmuyor. Küçük moleküllere indirgenemiyor. Bağırsaklardan geçiyor, parçalanmış olduğu için kana gidiyor ama vücut bunu, yabancı bir cisim olarak algılıyor ve hücum ediyor. Biz buna ‘geçirgen bağırsak sendromu’ diyoruz. Bunu da yapan en başta şeker ve gluten. Onun için ‘Ekmek yemeyin ve şekerden kesinlikle uzak durun!’ diyorum." şeklinde yanıt verdi

Hastalıkların sebebi mutsuz bağırsaklar

Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Metehan Özen ise insan hayatında ilk bin günün çok önemli olduğunu, doğumun normal doğum olması gerektiğini ve anne sütünün önemini vurguladı. Probiyotik kullanan ve kullanmayan okul çağındaki çocuklarda yapılan bir araştırmaya da değinen Özen, araştırmaya ilişkin şunları söyledi: "Ana okul çağındaki çocuklara probiyotik verildiğinde hem hasta olma oranları düşüyor, hem de hasta olduklarındaki tedavi süreleri kısalıyor. Yani koruyucu probiyotik, çocuklarda üst solunum yolu enfeksiyonunu azaltıyor. Bu da maddi ve manevi anlamda hastalığın yükünü ve oluşan sıkıntıları en aza indiriyor."

Özen, her insanın mikrobiyotasının kendine özgü olduğunu, bu nedenle mikrobiyotanın parmak izi gibi olduğunu vurguladı. Mutluluk hormonu olarak bilinen seratoninin çok büyük bir bölümünün bağırsaklardaki iyi bakteriler tarafından üretildiğine dikkat çeken Özen, şu bilgileri verdi: "Bağırsak mikrobiyotasının iyi olması sağlığı da beraberinde getirir. Şöyle ki; dengeli mikrobiyota ile mutlu insan olursunuz. Mikrobiyatanın dengeli olması sağlıklı bir bağışıklık sistemi için de olmazsa olmazdır. İştah kontrolü ve sağlıklı metabolizmanın da sırrı probiyotiklerdedir. Mikrobiyotanın dengesinin bozulması halinde ise sinirsel hastalıklar görülmeye başlar. Direnç düşer ve alerjik hastalıklar görülür. Bozulan metabolizma ile birlikte obezite, şeker hastalığı gibi ciddi sorunlarla karşı karşıya kalınabilir ve hızlı yaşlanma gözlenir. Özetle sağlıklı bir yaşam yolculuğu için probiyotikler gereklidir."

Hürriyet, Sabah

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Canlı Yayın
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Canlı Yayın
Canlı Yayın Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close