İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:00 Yatsı21:29 İmsak04:28 Güneş06:03 İşrak06:43
Hava - Hava durumuÇok Bulutlu 18°C Nem %76
Türkçe
15 Şevval 1445 24 Nisan 2024 Çarşamba
15 Şevval 1445
İşrak
06:43
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:00
Yatsı
21:29
İmsak
04:28
Güneş
06:03
Giriş Yap

Anadolu’nun geleneksel ürünleri dünya ile rekabete hazırlanıyor

27.12.2016    |

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın uyguladığı Rekabetçi Sektörler Programı’nın 2007-2013 yıllarını kapsayan birinci döneminde 565 milyon euro bütçeyle Hatay’dan Sinop’a, Mardin’den Yozgat’a 43 ilde hayata geçirilen büyük çaplı yatırımlar büyük ölçüde tamamlanma aşamasına getirildi.

Program ile Anadolu’daki KOBİ’lerin altyapı ve teknoloji ihtiyaçlarını karşılayacak ortak kullanım atölyeleri ve üretim tesislerinin kurulmasını, yenilikçi teknolojilerle üretimin katma değerinin artırılmasını, finansa erişim ve turizm altyapısının geliştirilmesini sağlayan projelere mali kaynak aktarılıyor.

Ordu, balda rekabetçiliği arttırıyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Ordu Arıcılık Araştırma İstasyonu Müdürlüğü, bu program kapsamında aldığı 10 milyon euro mali destekle ‘Arım Balım Peteğim Projesi’ni yürütüyor. Proje kapsamında, Türkiye’nin bal üretiminde önemli bir aktör olan Ordu’da üretim, depolama ve pazarlama için yenilikçi bir yaklaşımla teknoloji temelli büyük bir tesis kuruluyor. Uluslararası akreditasyona sahip test ve analiz laboratuvarlarının bulunduğu tesiste, hijyen ve kalite standartlarını sağlayan bal ve bal ürünleri için uluslararası geçerliliği olan kalite belgesi veriliyor. Bölge ürünlerinin hem yurtiçinde hem de yurtdışı piyasalarda pazarlanması ve pazar paylarının arttırılması için strateji geliştiriliyor. Kurulan işleme ve analiz merkezi aracılığıyla üretim teknikleri, bal analiz metotları, ürün çeşitlendirmeleri ve kovan başına bal verimliliğinin arttırılması gibi konularda Ar-Ge faaliyetleri yürütülüyor.

Bayburt taşı

200 milyon metreküp ile, ses ve ısı yalıtımına uygun doğaltaş rezervine sahip dünyanın sayılı bölgeleri arasında yer alan Bayburt’un doğal taşlarının başında tüf diye adlandırılan yumuşak taşlar, mermer, granit ve traverten geliyor. “Bayburt taşı” olarak bilinen ve özellikle inşaat sektöründe kullanılan Bayburt tüf ve tüfitleri, kent ekonomisinde büyük bir öneme sahip. Yaklaşık 10 milyon yılda oluşan Bayburt taşı, piyasaya sürülürken üretimde yüzde 60’a yakın fire oluşuyor. 412 taş ocağının bulunduğu bölgede, bu önemli hammadde kaybının önüne geçebilmek için teknolojik altyapıya ve kalifiye elemana sahip, verimliliği yüksek doğaltaş işletmelerine ihtiyaç duyuluyor.

K. Maraş biberi dünya markası oluyor

Türkiye’de yetiştirilen kırmızı biberin yaklaşık yüzde 20’si, nihai ürün olarak ise yaklaşık yüzde 60‘ı Kahramanmaraş’tan tüketiciye sunuluyor. Maraş biberi rengi, aroması ve acılık oranıyla pul, ipek ve toz biber olarak tüm dünyada beğenilen ve aranan bir ürün. 2002’de Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan ‘Maraş biberinin, hem iç hem de dış piyasada hak ettiği değeri kazanması ve üreticilerin dünya standartlarını yakalaması için, Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Maraş Biberi İş Kümesi Projesi’ni geliştirdi. Proje ile ürünün kullanıcıya ulaştırılması sürecinde işlemeden paketlemeye birçok adıma entegre edilecek yenilikçi ve teknolojik uygulamalarla işletmelerin verimlilik ve rekabet gücünün artırılması hedefleniyor.

Hatay, klasik mobilyasını markalaştırıyor

Tarihi, kültürü ve mutfağıyla özel bir yere sahip olan Hatay, el yapımı klasik mobilya üretiminde de iddialı. Bin 500 mobilya üreticisi KOBİ ve 6 bin çalışanın imzası bulunan Hatay’ın el yapımı klasik mobilyası Türkiye ve komşu ülkelerde rağbet görmesine rağmen markalaşma, tasarım ve Ar-Ge gibi üç temel konuda sorun yaşıyor. Antakya Ticaret ve Sanayi Odası, KOBİ ağırlıklı olarak yürütülen bu sektörün üretim kalite ve kapasitesini geliştirmek, uluslararası rekabet gücünü arttırmak, markalaşmayı ve yeni tasarımların geliştirilmesini sağlamak için Rekabetçi Sektörler Programı’ndan yararlanarak önemli bir proje geliştirdi. ‘Antakya Mobilyacılığının Geliştirilmesi Projesi 7.3 milyon euro bütçeyle finanse ediliyor.

Dünya

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Güne Merhaba
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Güne Merhaba
Güne Merhaba Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close