İlke ve Değerlerinden Ödün Vermeden
Özgür Yayın Platformu Olarak Kalsın Diye
Öğle13:07 İkindi16:55 Akşam20:01 Yatsı21:31 İmsak04:26 Güneş06:02 İşrak06:42
Hava - Hava durumuParçalı Bulutlu 20°C Nem %75
Türkçe
16 Şevval 1445 25 Nisan 2024 Perşembe
16 Şevval 1445
İşrak
06:42
Öğle
13:07
İkindi
16:55
Akşam
20:01
Yatsı
21:31
İmsak
04:26
Güneş
06:02
Giriş Yap

'Göçmenlerin yararlarına odaklanılmalı'

20.11.2017    |

OECD, uluslararası göç hareketlerinin arttığını, ülkelerin buna uyum sağlamak zorunda olduğunu belirten bir rapor yayınladı. Uluslararası Göç Görünümü raporunda, gelen yasal göçmenlerin büyük bir kısmının kalıcı olduğu hatırlatılarak, bu göçmenlerin getirdiği yük yerine, sağladığı faydalara odaklanılması ve buna yönelik uyum politikaları uygulaması tavsiye edildi.

Yasal olarak göç ve mülteci akınının son dönemde arttığı belirtilen raporda, çoğunluğu savaş ve iç çatışmalardan kaçan mülteci ve göçmenlerin, büyük kısmının kriz bitse de ülkelerine dönmeme eğiliminde oldukları belirtildi.

Bu kişilerin belirsiz pozisyonlarda kalmaması, yerleşmelerine-çalışmalarına izin verilmesi tavsiye edilen raporda, uygun bir politikanın geliştirilmesi için ülkelerin iç mevzuatı yanında küresel işbirliklerini de geliştirmesi önerildi.

OECD raporunda, sadece 2016’da kriz nedeniyle ülkelerinden ayrılmış, gittikleri ülkelere yasal yoldan girmemiş 1.5 milyon kişinin “sığınmacı” olarak resmi başvuru yaptıkları hatırlatıldı. Bu kişilerin geleceklerinin belirsiz olduğu belirtilen raporda, her ne kadar ana sığınmacı akınının yavaşlamış olmasına karşılık, insani sorunun devam ettiği belirtildi.

Uyum politikaları oluşturulmalı

Göçmenlerin her ekonomi için belirli bir oranda risk oluşturduğu ancak çeşitli kanallardan fayda da sağlandığı belirtilen raporda, bu faydalara odaklanılması önerildi. OECD, daha önce yaptığı bir çalışmada, olağanüstü kitlesel olmamak kaydıyla, göç hareketlerinin getirdiği yük ve sağladığı fayda arasında çok büyük bir fark olmadığını, her halükarda yük ya da faydanın GSYH’nin yüzde 0,5’i kadar etki ettiğini, bunun da ihmal edilebilir bir oran olduğuna yönelik bir çalışma yayınlamıştı.

Rapor, sığınmacılardan başlayarak ivedi uyum politikaları oluşturmayı tavsiye ederken, aileler öncelikli olmak üzere geçici işlerden başlayarak göçmen ve sığınmacıların istihdam piyasasına alınmasını önerdi.

Çoğu vasıfsız işlerde çalıştırılıyor

OECD raporunda yer alan bazı bulgulara göre; 2017’de yavaşlama eğilimi göstermesine rağmen 2016’da 5 milyon kişi OECD üyesi ülkelere göçmen olarak girdi. Bu kişilerden 1,5 milyonu üniversite mezunu ve ülkeler genel olarak bu kişilere çalışma izni verdi. OECD ülkelerinde toplam 124 milyon kişi, bulunduğu ülkenin dışındaki bir ülkede doğmuş durumda. Çalışma izni bulunan göçmenlerde işsizlik ortalamanın çok üstünde seviyelerde bulunuyor.

OECD Avrupa ülkelerinde göçmen işsizlik oranı yüzde 12,4 olarak belirlendi. Çalışan göçmen işçilerin çoğu vasıf gerektirmeyen işler yapıyor ve bu durum onları iş kaybı yönünden daha kırılgan hale getiriyor. Vasıfsız işlerde çalışanların oranı göçmenler arasında yüzde 47 seviyesinde.

Dünya

Kabe
Canlı Yayın
Şuan canlı Yayın
Son Peygamber Ve İslamiyet
AKRA CANLI
 / 
close icon close icon
AKRA CANLI
Son Peygamber Ve İslamiyet
Son Peygamber Ve İslamiyet Add Icon volume up
 / 
Canlı Yayın
fast rewind
fast forward
Playlist
Bu özelliği kullanabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir
  
Fikrini Paylaş
TAAHHÜTNAME

Hazırlamış olduğum ve sitenize gönderdiğim/ teslim ettiğim, tamamen orjinal ve bana ait olan, projemin/görüntü veya kaydımın, AKRA MEDİA tarafından kendisine ait kablolu/karasal/uydu, şifreli/şifresiz, free/paralı TV, video, DVD, VCD,VHS ,radyo, kaset, sinema ve sair mevcut yada ortaya çıkacak her türlü İşaret, ses ve /veya görüntü nakline yarayan araçlarla umuma iletim hakkı ve tüm internet siteleri ve sosyal medya platformlarında yayınlamasına, çoğaltma hakkı, yayma hakkı, işleme hakkı ve temsil hakkının kullanılmasına süresiz olarak müsaade ediyorum.

Projemin/görüntü veya kaydımın, bant, CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player, dijital kayıt vb. tüm yollarla kayıt, çoğaltma ve dağıtım haklarını, bilişim veya iletişim ortamında görüntülenmesini, iletilmesini, okunmasını, izlenmesini, dinlenmesini vb. interaktif veya normal CD, VCD, DVD, GSM, MP3 Player vb. şekilde basılarak veya ses kayıtlarının metin haline getirilip kitap olarak piyasaya sunulmasını sağlayacak her türlü materyal üzerine kaydı ile çoğaltılması, kullanılması, işlenmesi, yeniden ve genişletilmiş şekilde sesli, yazılı ya da görüntülü yayın haklarını, bu suretle de çoğaltılarak kullanılması, dağıtılması, pazarlanması vb. fikri, mali ve manevi haklarımın tamamını, programda gerekli görülen değişiklikleri yapma haklarımı bila bedel olacak şekilde, AKRA.MEDİA sitesine ve bu site'nin yetkilisi ve sahiplerine devir ve temlik ettiğimi, beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Şehir Seçin
Close